Ännu en vecka på jobbet!!

Då har man klarat sig ännu en vecka i Sveriges mästerkock!!

Idag var det en tuff tävling och vi nådde ju tyvärr inte hela vägen fram men jag tyckte att vi jobbade bra.
Dock ska väl sägas att så här i efterhand så borde vi nog ha satsat på att ha en lagledare trots allt, då tror jag att vi hade fått en mer sammansatt meny med högre kvalité.
Jag propsade på att vi skulle gjort en klar soppa med hela svampar i men blev nerröstad, ville även att vi skulle tagit bort en komponent på vår varmrätt eftersom jag tyckte att den var ganska splittrad redan på idéstadiet, men men.
Nu gick det som det gick och vi hamnade i elimenering idag.
Var dock sjukt nöjd med hur vårt kalvkött blev (eftersom att det var jag som stekte det!) och berömmet som det fick av dom ”riktiga” kockarna.

I elimineringen så var det så i verkligheten att jag fick gå in sist av alla och det var otroligt psykande men när jag kommer in och ser att Per står kvar (han gick ju in först) så stiger mitt självförtroende enormt.
Det kan inte varit kul för Per att stå där medan en efter en kommer in och klår honom.
Jag tycker att dom borde lagt upp den tävlingen på ett annat sätt, tex så hade det ju varit kul att utmana sig själv och försöka ta så många komponenter i grytan som möjligt.

Men hur som helst så är jag sjukt glad att jag gick vidare ännu en vecka!!

Det är tossigt!!!!

Kummelrullad - Dennis Johansson

Här kommer ett lite sent inlägg om förra veckans program.

Blev väldigt glad när Sigrid valde Kummel som huvudråvara, svamp hade givetvis även blivti bra men jag är väldigt glad att jag slapp lever.
Har alltid haft svårt för inälvsmat även om jag kan gå igång på en vällagad Tripa ibland.

Hur som helst, jag hade nyligen ätit en väldigt god spenatsoppa med puylinser så jag tänkte att jag skulle göra en variant på den.
Inne i skafferiet hade jag glömt att få med mig fiskfond vilket först gjorde mig lite orolig men bestämde mig snabbt för att sluta deppa och koka egen fond istället.
Jag ville göra en bra sås som jag kunde koka fisken i, lägga fisken i soppan och ha ett posherat ägg till.
Blev faktiskt väldigt nöjd med resultatet även om tallriken kanske var lite väl överlastad.
Var inte beredd på den hårda kritiken dock när jag gick fram till juryn.

Jag tror så här, efter att Per Moberg sökt och fått nobben till en roll i Skånska mord så har han närt en dröm om att få använda det smått tossiga uttrycket ”Tossigt”.
När jag stegade fram och presenterade en tallrik med både ett perfekt posherat ägg och en väldigt god sås till lite spenatsoppa (som ska erkännas var lite lätt grötig) så var det äntligen dags!
-Tossigt!!
-Det är tossigt!!
Det går inte att blanda både ägg och sås, aja baja.

Och nej, jag har inte fått storhetsvansinne, det var Leif som påstod att jag hade gjort ett perfekt posherat ägg och Per som påstod att min vittvinsås var den bästa men det var givetvist bortklippt ikväll.
Och nej, åter igen, jag är inte bitter, det är ju ingen dokumentär som vi spelat in, utan det är ju underållning som vi håller på med så att saker och ting vinklas får man räkna med.

Blev dock lite chockad när jag kom fram till Leif och han dissade mitt upplägg, tyckte inte att det var så tokigt faktiskt, men kan absolut hålla med om att min tallrik var lite överlastad och soppan var definitivt ingen soppa.
Men jag tyckte att smaken var där och att jag inte borde varit bland de tre sista.

Om jag ska vara helt ärlig så kändes det som att dom ville ha tre medelålders män i köttstekar tävlingen och dom hittade mig, Marco och Patrik.
Vad som sen hände i utslagstävlingen och varför Patrik fick åka hem är en helt egen historia.
Var väldigt missnöjd med mitt kött när jag stod där men när jag såg det på tv igen så tyckte jag inte att det var så dåligt, men givetvis långtifrån perfekt.
Jag kan mycket bättre (om jag hade fått använda en ugn!) och visade det på audition.

Vi ses ikväll igen!