New York, New York!!!!

På ett hustak i NY!

Då var man klar för en vecka till i Sveriges Mästerkock. 
Att stå där uppe på ett hustak i NY, med den utsikten och vinna den här lagtävlingen var en helt otroligt känsla.
 Även om vi alla var väldigt glada så var nog Ubbe den som var gladast, jag tror att han kände att han hade gjort bort sig med fisken så det var extra skönt för honom att ta hem den här vinsten.
Men vi kanske ska ta det hela från början….
Det här var den absolut hårdaste tävlingen hittills, att göra så många olika rätter och moment till 16 personer, och det på bara tre personer, kändes i princip omänskligt när vi började.
Men jag tyckte att vi kom igång bra och fick en bra fördelning på alla uppgifter.
Men, det var sjukt stressigt, framförallt så tog all inplastning av alla tallrikar en väldigt massa tid, tid som man skulle vilja lagt på att göra god mat istället.
Vi kämpade dock på bra och fick ihop bitarna efterhand tills det var dags att lägga upp, det var då det hände….

Ubbe hade posherat klart fisken och skulle lägga upp den i tallrikarna när han missbedömer vikten på skärbrädan och börjar ta fiskbitar från den del som låg på bordet.
Givetvis flög de sista bitarna iväg på en flygtur och landade i en stor hög på golvet!
Jag vet inte riktigt vad jag tänker men ser att Ubbe håller på att tappa det hela och står och skakar och mimlar för sig själv.
Jag vet inte riktigt var jag får kraften ifrån men bara säger till mig själv och även högt till Ubbe att ”det här ordnar sig”, ”vi får inte ge upp” etc utan att riktigt veta vad vi ska göra.
Men som tur är så har vi ett par bitar fisk extra som vi slänger ner i vattnet men det räcker inte.
Jag ser att på dom bitarna som vi redan lagt upp har torskryggen delat sig på ett naturligt sätt och det finns en stor och en liten bit.
Jag skär loss den lilla delen på varje fiskbit och ”bygger” ihop dom sista tallrikarna så vi blir klara!
Det hela bara går av sig själv och efteråt så vet jag inte riktigt hur vi klarade det, känner mig otroligt stolt över att vi gjorde det dock.
Tyvärr så kom vi rejält på efterkälken pga detta och hann aldrig få in den sista brickan i flygskåpet men jag är mest glad att vi fick ihop alla tallrikarna trots missödet med fisken.

Men men, sen kommer nästa överraskning att vi ska verkligen upp i luften och servera vår mat, helt galet!!
Så tillbaks till hotellet packa en väska och iväg bär det.
Det var en helt otrolig känsla att få leka flygvärdinna och rulla omkring vagnen i gångerna på planet och servera mat som man själv hade lagat, väldigt coolt.

Tillbaks till hustaket i NY.
Jag var lite osäker på hur det skulle gå men hade en bra magkänsla trots att det inte hade gått helt smärtfritt och blev såklart sjukt glad när vi vann tävlingen, men som sagt, Ubbe blev nog gladast av oss tre!!
Hamburgertävlingen kändes som en kul och bra grej att göra i utslagstävlingen och något som jag trodde att Marco skulle klara av så jag var inte orolig där.
Dessutom så tyckte jag att Mirjam gjorde det mesta i fel ordning så jag var inte förvånad av att hon åkte ut.
Men tack och hej Mirjam så ses vi en annan gång!

Nu vidare mot nya äventyr!!!

Det vinnande laget!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>